You are here: Home » Utan Kategori » Få bort mördarsniglar – enkla tips

Få bort mördarsniglar – enkla tips

Mördarsniglar (spansk skogssnigel) är vanliga men irriterande och svåråtkomliga “gäster” i var mans trädgård och ställer oftast till med ofog, genom att äta upp växter och grödor, föröka sig lite överallt i trädgården och i allmänhet tjäna sitt syfte som återkommande ohyra under vår, sommar och höst. Dessa seglivade kryp överlever de flesta försök från apatiska trädgårdsägare, men det finns hopp – relativt enkla medel för att förhindra mördarsniglar finns att tillgå som varken tar mycket tid eller kraft att implementera.

Vanligaste är att göra förebyggande saker som att “patrullera” omkring i trädgården när våren kommer omkring, eftersom det är då som mördarsniglarna är få till antalet och relativt enkla att kontrollera. Att städa och hålla rent i trädgården ger färre “bostäder” för sniglarna, och att vattna tidigt när sniglarna inte är vakna gör att de inte kan trivas på natten då de ger sig ut på sina äventyr. Det är också bra att gå ut, under högsäsong, i trädgården sent på natten eller i arla morgon för att ta mördarsniglarna på bar gärning.

Men okej, hur tar man faktiskt kål på dem på ett effektivt sätt? Folk kommer att berätta om många olika metoder som du kan använda dig av, och i princip alla fungerar lika bra, men personligen har jag funnit mest framgång genom att kombinera maltextrakt (finns på PGW.se) med en skvätt alkohol och mjölkkartonger, som blir som en slags mördarsnigelfälla. Mördarsniglarna kan inte stilla sin nyfikenhet och krälar allt som oftast in i mjölkkartongerna, utsätts för alkoholen och försöker mumsa i sig maltextraktet, och dör på kuppen. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

Tipsen här behöver inte vara definitiva och alla har olika stora problem med mördarsniglar. Att få bukt med en koloni sniglar är en evig kamp och ibland kan det behövas drastiska åtgärder, som att anlita experter som kan fixa det åt en. Tipsen som givits i denna artikeln är dock en grund att stå på, och förhoppningsvis räcker det.

Lycka till nu i sommar!