You are here: Home » Utan Kategori » Inred din trädgård med utomhusbelysning

Inred din trädgård med utomhusbelysning

Att inreda i sitt hem är sällan speciellt svårt och ofta har man redan en klar bild över vad man vill ha och hur slutresultatet ska se ut. Bor man i lägenhet är det enbart själva hemmet (och möjligtvis eventuell balkong) som man behöver koncentrera sig på, men bor man i hus med trädgård, vill man även få trädgården snygg och trevlig.

I Sverige har man troligtvis insett att mörker är vardag. Sommarkvällarna kan vara ljusa, men majoriteten av året består av mörka kvällar och eftermiddagar. Trots detta är det fortfarande mycket ovanligt att använda utomhusbelysning i sin trädgård på ett snyggt och hemtrevligt sätt. Här är det betydligt vanligare att belysningen enbart används i syfte av att se och för de flesta räcker det gott och väl med en enkel lampa över garageporten.

För att få till ett bra ljus i sin trädgård kan man börja med att använda olika styrkor på lamporna. Vissa kan vara starka och lysa upp ordentligt, medan andra är mer dova och skapar en hemtrevlig känsla. Vill man kan man även jobba med olika färger på lamporna, för att åstadkomma ett spännande och unikt resultat.

Själv har jag valt att arbeta mycket med markbelysning. Detta är ett smart och enkelt sätt att skapa rätt stämning, samtidigt som man slipper allt jobb med att dra sladdar till sin utomhusbelysning. Solcellslampa Rotting från Star Trading är den lampa som jag har använt mig allra mest av. Lampan kan placeras på allt från golv till möbler och drivs med hjälp av batterier och solenergi. På detta sätt behöver man inte frysa fingrarna av sig, när man famlar i höstmörkret för att få upp belysningen inför natten. Jag valde att köpa lampan från ljustema.se, som har ett mycket brett och vackert utbud av utomhusbelysning. Denna solcellslampa finns i flera olika storlekar och när mörkret faller på ser trädgården ut att vara full av lysande småkulor.