You are here: Home » Utan Kategori » Kan din trädgård vara farlig?

Kan din trädgård vara farlig?

Att arbeta med din trädgård anses som en hobby, men det finns det som jobbar professionellt inom detta område. Här handlar det då om ett arbete som medför samma risker som vid alla andra yrken. Nu är det heller inte så att du som jobbar i din trädgård på hobbybasis med ett stort intresse är den som lever helt utan risk. I en trädgård används många gånger verktyg, som om de inte brukas på rätt sätt, kan vara farliga och en olycka kan inträffa. I din trädgård finns även insekter och djur som kan vara farliga för din hälsa. I det fallet handlar det ofta om bin, som en del människor är överkänsliga för, eller fästingar som kan orsaka livshotande sjukdomar, som exempelvis borrelia. Hur som helst är det relativt riskfritt i din trädgård.

Detta är då sett till om du är fullt frisk och under en viss ålder. Oavsett vad du gör när du kommer upp i åren så medför detta alltid en risk för hälsa och välbefinnande. Här kan det räcka med att skära sig på något vasst föremål, så att detta i sin tur leder till en kraftig inflammation. Det kan naturligtvis också vara så att du är orkeslös och trött, men ändå vill göra så mycket du kan på egen hand. I det fallet kan det vara bra att ha en portabel hjärtstartare till hands om något skulle inträffa i trädgården eller i ditt hem. Det är trots allt överansträngning som är det farligaste i din trädgård när du kommit upp i åren.

När du inte orkar sköta din trädgård på egen hand

Att bli gammal och inte ha ork med allt händer alla med åren. Detta behöver dock inte betyda att du saknar en vacker trädgård. Här kan du ha familjemedlemmar som hjälper dig sköta om denna, eller så kan du anlita någon som jobbar inom detta område. Idag finns det massor av människor som arbetar med trädgårdsskötsel. Idag är det också mycket förmånligt att anlita någon för trädgårdsskötsel. Detta i och med att det från 2016 blivit inräknat i RUT-avdraget för hushållsnära tjänster. Detta betyder att du kan dra av mycket av detta mot den skatt du betalar, vilket gör att det blir mycket billigare än du först trodde.