You are here: Home » Utan Kategori » Tre tips inför trädgårdshösten!

Tre tips inför trädgårdshösten!

Även om man tycker att man är ganska bra med trädgårdsarbete, så kan man behöva lite tips. Det är lätt att glömma bort viktiga saker, så här är några små tips och råd:

1. Nu när löven börjar falla så är det en bra idé att hålla ögonen på takrännorna i huset. Rengör dem så att de inte blir för fyllda med löv, detta kan förhindra vattenskador i eller utanför huset.
Om avloppsröret är blockerat så kan du sätta på trädgårdsslangen och skölja ur röret.
Gå runt huset för att se om avloppen är fyllda med löv eller skräp, om du har det så är det bäst att du rengör det med.

2.Du kan göra en kompost av alla löv som har fallit ner. Det är mycket bättre än att bara låta de ruttna eller blåsa iväg dem. Du kan göra en kompost av löv, gräs, avföring, frukt, grönsaker och vatten. Det är viktigt att allting är balanserat, så ha inte för mycket av en grej.
Du kan använda en grep för att vrida och vänta på komposten, då går det mycket snabbare bryta ner allting, och det för oss vidare till nästa steg.

3.Du kan använda den nya jorden från komposten för att förbättra jordkvalitén i ditt trädgårdsland, hålla det fuktigt, men det hjälper även med att hålla ogräs borta. Men innan du lägger jorden måste du ta bort ogräset. Jorden borde vafa 5-10cm tjockt.