You are here: Home » Utan Kategori » Tropiksommar i år igen? Så motar du myggorna!

Tropiksommar i år igen? Så motar du myggorna!

Det finns många fördelar och nackdelar med att leva och bo i Sverige. En nackdel är att det är vinter 5 månader om året. En fördel är att Sverige är ett land där man kan vara sig själv och att vädret under somrarna kan vara helt fantastiskt.  Men vissa ”nackdelar” kan vara fördelar, t.ex den första, att det är vinter 5 månader per år. Det betyder att det inte år såpass varmt att man kan uppleva en av sommarens största plågor, myggor.

Myggor är en av de mest irriterande djuren/ insekterna som finns, och ibland undrar man om de enbart existerar för att göra ens liv surt. I andra delar av världen så kan man få sjukdomar av de och till och med dö, det har vi inte i Sverige, vilket är väldigt bra, men myggorna här är ändock lika irriterande.

Det finns lösningar till det här problemet, ett är att stanna hemma och inte öppna några fönster eller luckor, men det går ju inte, man kan inte vara hemma hela sommaren. En annan lösning är att spreja myggspray överallt i huset och på din egna kropp, men det luktar illa och känns inte så fräscht heller.

En bra lösning är myggnät, myggnät är ganska enkla, de har en simpel design, det är en barriär som inte låter myggorna in! Det låter väldigt enkelt, och det fungerar väldigt bra, med myggnät så kan man sova i lugn och rå, utan att ha en konstigt lukt i rummet eller känna sig klibbig. Man behöver inte oroa sig för att få myggbett.

Hur har du planerat sommaren – med eller utan mygg? Foto av dörr med myggnät kommer från företaget MAFF/Insektsskydd.se.